Zvezda se mučila, pa razbila Tekstilac: "Delije" otišle s tribine, "poker" crveno-belih u drugom poluvremenu (2024)

:

Kopiraj link

Zvezda se mučila, pa razbila Tekstilac: "Delije" otišle s tribine, "poker" crveno-belih u drugom poluvremenu (1)

udbaleri Crvene zvezde pobedili su Tekstilac iz Odžaka u trećem kolu Superlige sa 4:0 i opravdala je ulogu favorita.

Srpski šampion je bio loš u prvom poluvremenu, u drugom je dočekao da probije bedem domaćeg tima, teže nego što je bilo ko u Ljutice Bogdana očekivao.

PROČITAJTE JOŠ:

Srbija (konačno) pokazala zašto je olimpijski šampion, Francuska razbijena moćnom igrom za četvrtfinale OI u Parizu

Pariz 2024

0

Pariz 2024

0

Kada se to desilo, Zvezdi se „otvorila dizna“, noge igrača Vladana Milojevića su se opustile, pa su Felisio Milson, Šerif Endiaje, Timi Maks Elšnik i Bruno Duarte pogađali mrežu rivala.

Za opomenu crveno-belima ostaje to što je i Tekstilac imao tri veoma opasne šanse i svašta je moglo da se desi da su one iskorišćene.

Zvezda je u prvom poluvremenu imala jednu veliku šansu, a ono što može da „žulja“ Vladana Milojevića je činjenica da ih je toliko imao i Tekstilac.

Crveno-beli nisu praktično ništa pokazali od prvog minuta kada su uzeli loptu i probali da napadnu.

Tekstilac je ušao u meč čvrsto, nije odstupao tako lako, niti je iz svlačionice izašao na teren u Bačkoj Palanci sa belom zastavicom u rukama.

Zvezda se mučila, pa razbila Tekstilac: "Delije" otišle s tribine, "poker" crveno-belih u drugom poluvremenu (3)

Zbog toga na stadionu Slavko Maletin Vava nije bilo mnogo šansi, dok su za neke od njih bili zaslužni Mirko Ivanić i Gelor Kanga.

Ivanić je pucao preko gola u 12. minutu, Kanga je bio neprecizan u 36. i 42. minutu, a između ta dva šuta se Šerif Endiaje propisno obrukao.

Uroš Spajić je poslao loptu pred gol Tekstilca, tamo je Ivanić glavom spustio loptu usamljenom Endiajeu, a ovaj je sa tri metra levom nogom lansirao loptu visoko preko gola iz zicer situacije u 39. minutu.

Tekstilac je mogao da povede u 43. kada je Seol probao glavom da vrati svom golmanu Marku Iliću, a Dejan Đurić je presekao to dodavanje i sa nekoliko metara gađao u dobro postavljenog Ilića koji je spasao svoj gol za 0:0 na poluvremenu.

Pred početak drugog dela igre, igrači Zvezde su otišli do tribine gde su bili njihovi navijači, da bi prvi u nastavku zapretio Tekstilac.

Zvezda se mučila, pa razbila Tekstilac: "Delije" otišle s tribine, "poker" crveno-belih u drugom poluvremenu (4)

Okačukvu je iskoristio to što je odbrana Zvezde ostavljala mnogo prostora od sredine terena do svog gola i igrač Tekstilca je imao skoro otvoren šut koji nije pogodio u 51. minutu da bi Milson dva minuta kasnije doveo Zvezdu u vođstvo pokupljenim odbitkom za 1:0 sa svega nekoliko metara.

Šerif Endiaje je tu prednost duplirao u 63. minutu kada mu je Hvang poslao veoma dobar centaršut i napadač Zvezde je sa pet, šest metara realizovao akciju za 2:0.

Stojanović je koji minut kasnije prokockao veoma dobru šansu za Tekstilac kada mu je Ilić odbranio čist udarac sa 12 metara.

Zvezda se mučila, pa razbila Tekstilac: "Delije" otišle s tribine, "poker" crveno-belih u drugom poluvremenu (5)

Odmah je Zvezda kaznila taj promašaj u 68. minutu kada je Endiaje namestio gol rezervisti Timiju Elšniku posle duplog pasa za 3:0. I on je, kao i Milson, dao gol na svom debiju za Zvezdu.

„Delije“ su nakon toga počele da napuštaju tribinu gde su bile i ostavile su transparent sa pitanjem „dokle će se trpeti teror prema Srbima sa Kosova“.

Tekstilac je desetak minuta posle trećeg primljenog gola imao treću veliku šansu kada je Nikola Kodžić iz kornera glavom poslao loptu tik pored stative.

I opet je Zvezda to kaznila solo prodorom Duartea koji je iz sredine pogodio donji, desni golmanov ćošak za 4:0 posle 84 minuta igre, što se na kraju ispostavilo konačnim rezultatom.

Tekstilac – Crvena zvezda 0:4 (0:0)

(Milson 53, Endiaje 63, Elšnik 69, Duarte 83)

Stadion: Slavko Maletin Vava, Bačka Palanka; Glavni sudija: Danilo Nikolić.

Tekstilac: Brać – Luković, Marjanović, Šavija, Okačukvu, Đurić, Vasić, Tripković, Jočić, Davidović, Ilić.

Crvena zvezda: Ilić – Stojić, Leković, Spajić, Seol, Kanga, Hvang, Prucev, Ivanić, Milson, Endiaje.

Tekstilac - Crvena zvezda 0:4 (0:0)

03. avg - 21:53

90' KRAJ! Zvezda je pobedila

Konačan rezultat je na kraju ostao onaj koji je postavio Bruno Duarte svojom solo akcijom pa Zvezda dolazi do sedmog boda u prvenstvu.

Zvezda se mučila, pa razbila Tekstilac: "Delije" otišle s tribine, "poker" crveno-belih u drugom poluvremenu (6)

03. avg - 21:43

84' GOOOL! Duarte strelac, Zvezda overava pobedu

Duarte je driblao na liniji šesnaesterca i odatle je prošao nekoliko igrača koji nisu imali sigurnosti da čvrsto uđu sa njim u duel, što je otvorilo prostor da igrač Zvezde plasira loptu u donji, desni golmanov ćošak za 4:0.

03. avg - 21:36

78' Mirniji period igre

Zvezda je imala još jednu šansu, ali nije više toliko agilna kao posle prvog i naročito posle drugog datog gola.

03. avg - 21:35

"Delije" napustile tribinu na utakmici i ostavile transparent o Srbima sa Kosova i Metohije

Zvezda se mučila, pa razbila Tekstilac: "Delije" otišle s tribine, "poker" crveno-belih u drugom poluvremenu (7)

03. avg - 21:31

69' GOOOL! Ponovo je pogodila mrežu Zvezda

Upisao se i Elšnik u strelce, Šerif mu je asistirao u kontri u kojoj je Zvezda bila brža i spretnija od domaćina. Lagan posao je imao novi igrač crveno-belih.

03. avg - 21:25

67' Au kakva šansa za Stojanovića!

Mogao je Tekstilac da smanji prednost da je Stojanović sa 11 metara bio precizniji. Đurić je propustio loptu do saigrača i Ilić je odbranio. Nedugo pre toga je Hvang probao makazicama da povisi na 3:0.

03. avg - 21:24

63' GOOOL! Zvezda je duplirala prednost

Hvang je poslao centaršut pred gol i sa pet, šest metara Šerif ovog puta nije mogao da promaši, bio je precizan za 2:0. Lopta je od zemlje otišla visoko i završila u mreži Tekstilca.

03. avg - 21:16

57' Endiaje opet ne pogađa

Imao je opet odličnu situaciju sa nekoliko metara da glavom matira protivničkog golmana i to nije uradio. I pre toga je bio pred golom u petercu, ali tada nije ni zahvatio loptu "lastom".

03. avg - 21:12

53' GOOOL! Zvezda je povela 1:0

Milson je pokupio odbitak, pa su crveno-beli uspeli da probiju odbrambeni bedem svog rivala. Na terenu se odmah posle gola našao i Timi Maks Elšnik, novi igrač Zvezde. Izašli su Kanga i Milson, a ušao je i Duarte.

03. avg - 21:11

51' Moglo je da bude opasno po Zvezdu

Okačukvu je bio u prilici i gađao je pored gola Ilića.

03. avg - 21:07

48' Prucev najkonkretniji od starta drugog dela

Našao se dvaput u šesnaestercu domaćih i jednom je probao da proigra nekog od saigrača, drugi put da centrira.

03. avg - 20:49

45+1' Loše poluvreme Zvezde

Crveno-beli nisu uspeli da postignu pogodak, ali nisu ni primili gol, pa posle dve kolosalne šanse egal ostaje najpravedniji rezultat - 0:0.

Zvezda se mučila, pa razbila Tekstilac: "Delije" otišle s tribine, "poker" crveno-belih u drugom poluvremenu (8)

03. avg - 20:44

43' Tekstilac je mogao da povede!

Neverovatno kakva greška Seola, kad je glavom probao da vrati loptu svom golmanu Marku Iliću, koju je presekao Đurić i šutirao sa nekoliko metara. Ilić je bio priseban i odbranio je čistu šansu. Ogromna greška igrača Zvezde, dok se fudbaler Tekstilca možda i iznenadio zbog šanse.

03. avg - 20:42

42' Kanga pored gola

Opet je dobio loptu na nešto više od 20 metara i ciljao je pored stative sa leve strane. Ovog puta je šutirao po zemlji.

03. avg - 20:41

39' Endiaje se izblamirao!

Poslao je loptu Spajić ka sredini i golu Tekstilca, tamo ju je Ivanić glavom spustio za usamljenog Endiajea, koji je šutirao levom nogom sa oko tri metra visoko preko gola. Ovo je bila zicer šansa za crveno-bele.

03. avg - 20:37

37' Probao je i Kanga izdaleka

I on je bio neprecizan u 36. minutu kao i Ivanić dvadesetak minuta ranije, da bi Endiaje posle Kange ušao u šesnaesterac i izgurao igrača Tekstilca, stvorio prostor pred petercem, a onda slabo gađao glavom.

03. avg - 20:35

35' Stojić u nebranom grožđu, Ivanić uštopovan

Stojić je bio pred kaznenim prostorom protivnika i šutirao je, ali je njegov udarac izblokiran, dok je Ivanić na sličnoj udaljenosti probao da primi loptu leđima i kapiten Marjanović ga je zaustavio i oduzeo mu je loptu.

03. avg - 20:29

29' Sada je i atmosfera na tribinama malo zamrla

A krenuli su navijači prilično energično od starta meča. Na terenu se ne dešava skoro ništa i utoliko više Tekstilac sprovodi svoj plan u delu jer ne pokazuje da ima želju da napadne. Gotovo ništa osim novih prekida nismo videli u prethodnih desetak minuta.

03. avg - 20:23

20' Slaba Zvezda do sada

Tekstilac je jednom uspeo da uđe u kazneni prostor, crveno-beli su jednu akciju prokockali posle dobrog prodora Pruceva i onda njegovog lošeg proigravanja.

03. avg - 20:14

13' Dva pokušaja Zvezde

Prvo je Ivanić uradio nešto konkretnije i šutirao sa velike udaljenosti preko gola u 12. minutu, da bi minut kasnije Endiaje dobio loptu u prostor i sa desetak metara gađao slabo jer nije bio usamljen.

03. avg - 20:10

9' Prve varnice na terenu

Davidović je žustro ušao u duel sa Kangom, Gabonac je pao na zemlju blizu sredine terena i došlo je do kraće rasprave igrača Tekstilca sa sudijom. Brzo se situacija smirila.

03. avg - 20:07

5' Agresivni domaći, Zvezda napada

Za sada je evidentna želja Milsona koji je probao da prodre levom stranom i tu je dobio samo prekid. Zvezda je imala i jedan korner, ali ni jedno, ni drugo nije pretvorila u opasnost po gol Tekstilca.

Uskoro počinje utakmica u Bačkoj Palanci! Pogledajte u kom sastavu će nastupiti Crvena zvezda.

🔴⚪️ #fkcz pic.twitter.com/moMai6cv9E

— FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk) August 3, 2024

03. avg - 20:05

1' Počeo je meč u Bačkoj Palanci

Tekstilac je prvi krenuo sa centra, na tribinama i pored terena daleko više navijača Zvezde.

03. avg - 19:41

Dobro došli u tekstualni prenos meča Zvezde i Tekstilca

Crveno-beli imaju imperativ pobede da bi se primakli ekipama na vrhu tabele, a Tekstilac da se izdigne sa donjeg dela prvenstvene trke.

Tagovi

DelijeFK Crvena zvezdafk tekstilac odžaciSuperliga Srbije

:

Kopiraj link

Zvezda se mučila, pa razbila Tekstilac: "Delije" otišle s tribine, "poker" crveno-belih u drugom poluvremenu (2024)
Top Articles
Join Sam’s Club – Become A Member Today! - Sam's Club
888-747-2264
Risen Kaiser Horns
C Chord for Ukulele: Variations, Styles, and Techniques
Lifestyle | Stewartstown-Fawn Grove Daily Voice
Nail Salon In Victoria Tx Mall
Sproutieeee
Craigslist Greenville Pets Free
Temu Beanies
Courtney Eaton Is Figuring It All Out
Myud Dbq
Pga Us Open Leaderboard Espn
San Antonio Busted Newspaper
2023 GMC Yukon Price, Cost-to-Own, Reviews & More | Kelley Blue Book
Katmoie
Comcast Business Sign In
New Haven Music Festival
Juanita Swink Hudson
Xxc Renegade 1000 Xxc Price In India Price
What Time Does The Moon Rise At My Location
Hendricks County Mugshots Busted Newspaper
Walmart Careers Stocker
Live2.Dentrixascend.com
19 Dollar Fortnite Card Copypasta
11 Nightlife Spots To Experience In Salem, Oregon
Christian Horner: Red Bull team principal to remain in role after investigation into alleged inappropriate behaviour
Jasper Jones County Trade
Vip Market Vetsource
Lookwhogotbusted New Braunfels
Marukai Honolulu Weekly Ads
Stephanie Ruhle's Husband
Myrtle Beach, South Carolina: Abwechslungsreicher Freizeitspaß unter der Südstaaten-Sonne
Craigslist Cars And Trucks By Owner Seattle
Lily Spa Roanoke Rapids Reviews
Frigjam
Etfh Hatchery
Get Over It Stables
Shs Games 1V1 Lol
Weather Radar Jamestown
Smokingmeatforum
‘Covfefe’ tells you all you need to know about Trump | CNN Politics
600 Aviator Court Vandalia Oh 45377
Pokimane Boob Flash
Top 10 websites to play unblocked games
Left Periprosthetic Femur Fracture Icd 10
Hr Central Luxottica Benefits
Vidcloud Membed
Six Broadway Wiki
Craigslist Farm And Garden Atlanta Georgia
Saratoga Otb Results
Hollyday Med Spa Prairie Village
26200 E 64Th Ave
Latest Posts
Article information

Author: Jonah Leffler

Last Updated:

Views: 5992

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jonah Leffler

Birthday: 1997-10-27

Address: 8987 Kieth Ports, Luettgenland, CT 54657-9808

Phone: +2611128251586

Job: Mining Supervisor

Hobby: Worldbuilding, Electronics, Amateur radio, Skiing, Cycling, Jogging, Taxidermy

Introduction: My name is Jonah Leffler, I am a determined, faithful, outstanding, inexpensive, cheerful, determined, smiling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.